Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  به روز‌های پایانی شهریور نزدیک می‌شویم و باز جنب و جوش خانواده‌ها برای آماده کردن و خرید لباس و نوشت افزار از سر گرفته می‌شود.

شاید شما هم بار‌ها با شروع مهر کودکان خواب آلودی را دیده باشید که کیک و آب میوه به دست وارد محیط آموزشی می‌شوند و آن طرف پدر و مادری خوشحال تر؛ آن هم به خیال این که آب میوه را با شیر بسته بندی شده جایگزین کرده اند و چه لطف بزرگی به سلامت کودک خود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه می‌خواهیم به شما راهکار‌هایی را ارائه کنیم که یک رژیم غذایی سالم و ساعت خواب مناسب برای خود و خانواده تان برنامه ریزی کنید تا اگر هر دوی والدین شاغل هم هستید مشکلی نداشته باشید.

اما در ابتدای مطلب به مادران عزیز پیشنهاد می‌کنم اگر زمان کافی برای تربیت و گذراندن زمان با کودک تان دارید او را به مهد کودک نسپارید و اگر مجبورید حتما در تمام طول سال نه تنها چند ماه اول در تعامل با مدیران و مربیان مهد باشید.

بهترین گزینه‌ها

از مواد غذایی موجود در منزل برای تهیه ساندویچ وچاشت بچه‌ها استفاده کنید. سیب زمینی و تخم مرغ آب پز به همراه کمی سبزی خشک معطر و خیار شور، ساندویچ دلچسبی برای بچه شماست. در روز‌های بعدی می‌توانید نوع سبزیجات ساندویچ را تغییر دهید. هویج پخته به همراه کمی مرغ ریش شده و سس دلخواه هم مناسب است.

ازبچه‌ها سوال کنید

برای تهیه چاشت از فرزند خود سوال کنید. او به شما کمک خواهد کرد تا بهترین چاشت را برایش تهیه کنید. برای بسته بندی ساندویچ هم با کیسه‌های فریزر خداحافطی کنید و از کیسه‌های پارچه‌ای زیبایی که خودتان آماده کرده اید، استفاده کنید.

میوه و سبزیجات فراموش نشود

از آن جا که دانش آموزان ساعات زیادی از روز را در بیرون از منزل سپری می‌کنند، باید از همه گروه‌های غذایی استفاده کنند.

بهتر است میوه را به عنوان میان وعده در ظرف چاشت او قرار دهید و از سبزیجات در ساندویچ استفاده کنید. البته به این نکته توجه داشته باشید که بعضی از بچه‌ها میوه‌های قاچ و مخلوط شده باهم را دوست ندارند و دلیل شان هم این است که میوه‌ها له می‌شود وطعم شان را به هم پس می‌دهد. در این مواقع از ظرف‌های چند قسمتی استفاده کنید و هر میوه را در یک محفظه قرار دهید. همراه کردن یک چنگال و دستمال پارچه‌ای برای زیر انداز و یادآوری شستن دست‌ها به فرزندتان از روز‌های اول او را به رعایت بهداشت فردی ملزم می‌کند.

مغز‌های خوراکی

یک مشت مغز خوراکی از هر نوع که باشد به خصوص اگر خودتان در منزل تهیه و طعم دار کرده باشید، گزینه مناسبی برای میان وعده بچه هاست. می‌توانید از مغز میوه‌هایی مانند زردآلو یا آلبالو خشک شده و برگه‌هایی که خودتان در تابستان خشک کرده اید هم استفاده کنید.

مدیریت پول تو جیبی

قبل از دادن پول توجیبی به فرزندتان ابتدا باید شیوه مدیریت و هزینه کردن آن را آموزش دهید واو را برای خرید تنقلات سالم کمک کنید. پدر و مادر‌هایی که بخشی از تهیه مایحتاج تابستان را بر عهده نوجوان یا جوان خود گذاشته اند در این زمینه موفق ترند.

شیر و لبنیات حرف اول را می‌زند

کودکان باید روزانه دست کم دو لیوان شیر بخورند. اگر فرزند شما از خوردن شیر امتناع می‌کند، می‌توانید از جایگزین‌هایی مانند فرنی و شیربرنج استفاده کنید.

دانش آموزان حتما صبحانه بخورند

صبحانه درحدود ۲۵ درصد از انرژی روزانه بدن را تامین می‌کند بنابراین بچه‌ها را بدون صبحانه به مدرسه نفرستید.

این کار کمی سخت است، اما با برنامه ریزی می‌توان سختی آن را کمتر کرد. به عنوان مثال از شب قبل صبحانه‌های متنوع و خوشمزه تهیه کنید. عدسی گرم خوراک لوبیا، املت، کره و عسل، پنیر و مغز گردو، سرشیرو مربا و... صبحانه‌های دوست داشتنی است که در کنار یک استکان چای خاطره‌های کودکانه‌ای برای فرزندتان به وجود می‌آورد که تا اخر عمر برای او باقی می‌ماند.

پس کمی دقت کنید و کمی سلیقه به خرج دهید. اگر صبح دیر از خواب بیدار می‌شوید و فرصت آماده کردن صبحانه را ندارید از شب قبل بخشی از کارتان را انجام دهید. همه این موارد بستگی به مدیریت و زمان بندی خانواده و به ویژه پدر و مادر‌ها دارد. باید به یاد داشته باشیم که کودک مان از ابتدا برنامه ریزی را از خانواده یاد می‌گیرد.

سخنی با والدین

روی سخنم با والدینی است که تا به امروز برنامه ریزی نداشته اند و فرزندی دارند که قرار است از اول مهر به محیط آموزشی پا بگذارد. به این نکته توجه داشته باشید که نگاه نکردن همه برنامه‌های تلویزیون آن هم با صدای بلند هیچ مشکلی برای شما ایجاد نمی‌کند، اما این که شما ساعت‌ها پای تلویزیون بنشینید و فرزندتان را از این کار منع کنید، نتیجه مطلوبی به همراه ندارد.

سعی کنید تلویزیون را درمحلی دور از اتاق مطالعه دانش آموزدر منزل قرار دهید و هنگام مشاهده، صدایش را کم کنید تا مزاحم مطالعه او نشود.

اگر چه دورهم نشستن و صله رحم برای رشد اجتماعی نوجوانان و جوانان خانواده لازم است، اما در زمان درس ومدرسه، از قبل مهمانی‌ها را با دانش آموزان هماهنگ کنید و با گذشت ماه‌های اول و نزدیک شدن به زمان امتحانات از تعداد مهمانی رفتن و مهمانی دادن بکاهید.

دانش آموزان فامیل را با هم آشنا کنید تا در یادگیری به هم کمک کنند. چگونه شما پدر ومادر عزیز! انتظار دارید برای ساعت‌ها در شبکه‌های اجتماعی بگردید و وقت صرف کنید، اما دختر و پسر تان سر در کتاب داشته باشد؟ زمان خود را مدیریت کنید تا ساعاتی که آن‌ها درس می‌خوانند شما نیز مطالعه کنید.

حتما شما هم این را تجربه کرده اید در خانواده‌ای که همه اعضای آن صبح زود از خواب بیدار می‌شوند، برخاستن از رختخواب برای همه آسان‌تر می‌شود. اگر قرار است یک وعده غذایی را کنار هم میل کنید و نمی‌توانید ناهارو شام را دور هم باشید، پیشنهاد می‌کنم روی وعده صبحانه برنامه ریزی کنید.

منبع : خراسان

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تغذیه اخبار دانش آموزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۴۱۷۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی با تغذیه مناسب

به گزارش ایسنا، فرشته فزونی نقش تغذیه را در پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر از جمله بیماری‌های قلبی عروقی بسیار مهم عنوان کرد.

وی الگوی غذایی نامناسب از جمله مصرف زیاد قند، نمک و چربی‌ها، مصرف کم میوه، سبزی، حبوبات و مصرف بی‌رویه فست فودها و تحرک بدنی کم را مهمترین علل ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر از جمله بیماری‌های قلبی برشمرد.

رییس گروه تغذیه و دارویی معاونت بهداشت، افزود: توجه به نشانگرهای رنگی تغذیه‌ای محصولات غذایی برای انتخاب محصولات مناسب‌تر کمک می‌کند. بنابراین همه افراد هنگام خرید باید به برچسب محصولات غذایی که با سه رنگ سبز، نارنجی و یا قرمز مشخص شدند دقت کنند.

او با تاکید برانتخاب آگاهانه مواد غذایی، گفت: برچسب محصولات حاوی مقادیر زیاد قند، نمک، چربی، اسید چرب ترانس و انرژی با رنگ قرمز مشخص شدند که باید مصرف این مواد غذایی محدود شود. 

رییس گروه تغذیه معاونت بهداشت با اشاره به مصرف زیاد نمک در کشورو نقش آن به عنوان یکی از عوامل تاثیر گذار در پرفشاری خون و عوارض قلبی عروقی، گفت: طبق توصیه سازمان بهداشت جهانی، حداکثر مقدار مصرف روزانه نمک در افراد زیر ۵۰ سال پنج گرم (یک قاشق چایخوری) و در افراد بالای ۵۰ سال و بیماران قلبی وعروقی و کودکان روزانه کمتر از ۳ گرم است.

به گفته وی این میزان نمک شامل نمک‌های پنهان در غذا مانند نان، پنیر، رب گوجه فرنگی و... نیز می‌شود که باید مورد توجه قرار گیرد.

فزونی خاطرنشان کرد: اگر مقدار نمک افزوده شده به غذا به تدریج کاهش یابد در مدت چند هفته ذائقه افراد به غذای کم نمک عادت می‌کند.

رییس گروه تغذیه و دارویی معاونت بهداشت به والدین توصیه کرد از غذاهای تهیه شده در منزل و تنقلات سالم شامل میوه، آجیل خام و بدون نمک، ساندویچ‌های خانگی به عنوان میان وعده کودکان و نوجوانان استفاده کنند و فرزندان خود را از کودکی به مصرف غذای کم نمک عادت دهند.

وی مصرف روزانه حداقل پنج واحد سبزی و میوه را یک فاکتور پیشگیری کننده از فشارخون بالا و بیماری‌های قلبی و عروقی عنوان کرد.

فزونی از سبزی‌ها و میوه‌های تازه، غلات کامل (پوست نگرفته )، حبوبات و مغزها به عنوان منابع  فیبر نام برد و تاکید کرد مصرف روزانه غذاهای حاوی فیبر درکاهش چربی و قند خون و تنظیم فشارخون نقش مهمی دارند و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را کاهش می‌دهد.

بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی وی پیشنهاد کرد برای افزایش ارزش غذایی برنج آن را به صورت مخلوط با سبزی و حبوبات مصرف کنید.

رییس گروه تغذیه و دارویی معاونت بهداشت در ادامه سخنان خود به بیان راهکارهایی برای کاهش مصرف نمک، قند و غذاهای چرب به عنوان عوامل تاثیرگذار بر سلامت بدن به ویژه سلامت قلب و عروق پرداخت که به شرح زیر است: 

ـ سرسفره به غذا نمک نزنید و نمکدان را از سفره و میز غذا حذف کنید.

ـ به میوه‌ها و سبزی‌های خام ( گوجه سبز، خیار، گوجه فرنگی و ....) نمک نپاشید.

ـ مواد غذایی نمک سود و دودی شده، انواع شور و ترشی، دسرها، سس‌های سالاد آماده، سویا سس، زیتون و خردل و سوپ‌های آماده و تنقلات شور مانند چیپس سیب‌زمینی، چوب شور، چیپس ذرت، کراکر، آجیل، مغزهای شور از منابع عمده سدیم هستند، مصرف آنها را محدود کنید.

ـ برچسب‌های تغذیه‌ای را مطالعه کرده و غذاهایی را که مقدار سدیم کمتری دارند انتخاب کنید.

ـ از ادویه‌هایی استفاده کنید که در تهیه آنها از نمک استفاده نشده است.

ـ مصرف گوشت‌های فرآوری شده مثل سوسیس و کالباس که حاوی نمک زیادی است را به حداقل برسانید.

ـ غذاهای کنسروی حاوی نمک زیادی هستند، مصرف آنها را کاهش دهید.

ـ به جای تنقلات شور به فرزندان خود، میوه و آجیل خام بدهید.

ـ به جای نمک از چاشنی‌هایی مانند سبزی‌های معطر تازه یا خشک مانند نعناع، مرزه، ترخون، ریحان و... یا سیر، لیموترش تازه و آب نارنج برای بهبود طعم غذا و کاهش مصرف نمک استفاده کنید.

ـ نمک مصرفی را از نوع تصفیه شده یددار انتخاب کنید و به یاد داشته باشید که نمک تصفیه شده یددار نیز به اندازه سایر نمک‌ها موجب افزایش فشار خون می‌شود.

ـ مصرف غذاهای  پرچرب را کاهش دهید.

ـ به جای سرخ کردن غذا از روش‌های دیگر پخت مانند بخارپز ، آب پز و تنوری استفاده کنید.

ـ از حرارت دادن زیاد روغن و غوطه وری ماده غذایی در مقدار زیاد روغن خودداری کنید.

ـ پیش از پختن گوشت چربی‌های قابل رویت آن را جدا کنید.

ـ مصرف ماهی را در برنامه غذایی هفتگی بگنجانید.

ـ از مصرف لبنیات پرچرب، شیرینی خامه‌ای، روغن حیوانی، روغن نباتی جامد، فست فود پرهیز کنید.

_ مصرف چربی‌های اشباع و ترانس را کاهش دهید.

ـ برای کاهش دریافت اسید چرب ترانس (اسید های چرب مضری که به دلیل جامد بودن در دمای محیط و بدن خطراتی چون گرفتگی رگ‌ها و امراض قلبی را ایجاد می کند) از مصرف روغن نباتی جامد، غذاهای سرخ کرده و فست فود اجتناب کنید.

ـ از روغن‌های غیراشباع مانند کانولا، زیتون و کنجد و ... به میزان مناسب و نه خیلی زیاد استفاده کنید.

* چند پیشنهاد برای کاهش مصرف مواد قندی 

ـ مصرف بیش از حد مواد قندی باعث بالا رفتن فشار خون و چربی خون می‌شود بنابراین به جای انواع شیرینی از میوه‌های با طعم شیرین ( خرما و انواع میوه‌های خشک ) به میزان کم استفاده کنید.

ـ در مصرف کشمش و خرما هم اگر زیاده‌روی شود منجر به افزایش کالری دریافتی و چاقی می‌شود.

ـ آب بهترین نوشیدنی برای تامین مایعات است.

ـ مصرف نوشیدنی‌های شیرین را کاهش دهید.

ـ چای و قهوه را بدون اضافه کردن قند و شکر مصرف کنید.

دیگر خبرها

  • تحویل حدود ۱۲ هزار کلاس درس به دانش‌آموزان در مهر ۱۴۰۳
  • نگاه پلیس به دستگاه تعلیم و تربیت ستودنی است
  • آموزش و پرورش به دنبال اجرایی‌ کردن سند تحول بنیادین از مدرسه است
  • برگزاری رویدادهای مشترک منطقه ۱۰ اصفهان با مدارس حصه
  • آغاز ثبت‌نام بیش از ‌۱۹ هزار کلاس اولی‌ در زنجان
  • دیدار با الفبای علم و مهربانی پس از ۲۵ سال
  • اجرای طرح آموزشی «فرهنگ ترافیک» برای دانش‌آموزان کرمانشاهی
  • معلمی که امید و عشق را در دل دانش آموزان معنا کرد
  • فیلم؛ سرکار گذاشتن بامزه خانم معلم توسط دانش آموزان
  • پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی با تغذیه مناسب